Telefon Programari si Consultatii

0744 212 634 /

0721 547 703 /

021 627 15 56

Bld. Chisinau, nr. 24, bl. M14, scara B, ap. 47, parter, Sector 2, Bucuresti

e-mail: office @ vetepet.ro

www.vetepet.ro

Program:

L - V: 10 - 20

S: 10 - 12

D: Inchis

CE ESTE BINE DE FACUT DUPA CE ATI ACHIZITIONAT UN ANIMAL DE COMPANIE | ARTICOLE CABINET VETERINAR

Dup ace ati achizitionat un animal de companie este bine sa faceti o vizita medicului veterinary pentru un consult general. In cadrul consultatiei generale se efectueaza:

1. Verificare stare generala, indicele corporal, greutatea, temperatura, aspectul mucoaselor, pielii, parului, prezenta sau absenta parazitilor, prezenta secretiilor sau excretiilor patogene, anamneza.
2. Programare pentru schema de vaccinare
3. Programare pentru schema de deparazitare
4. Programare pentru microcipare si inregistrare
5. Recomandari de crestere, alimentatie si igiena

In cazul in care se constata modificari ale scaunului ( diaree, sau paraziti prezenti) se recomanda un examen coproparazitologic.
La examenul coproparazitologic se pot observa in fecale paraziti intestinali care se regasesc in mod frecvent la animalele de companie (Toxocara canis, Taenia, Ascaris lumbricoides, Giardia, Dipylidium caninum,etc.) Acestia pot contamina mediul, casa, mancarea, omul. Se recomanda deparazitarea regulata a animalelor si decontaminarea mediului.

Schema de vaccinare contine 4 vaccinuri ce se efectueaza pentru imunizarea impotriva a 6 boli infectioase virale mortale (Parvoviroza, Maladia Care, Parainfluenta, Hapatita infectioasa Rubarth, Leptospiroza, Rabia) . Schema de vaccinare poate incepe la varsta de 6 saptamani, pana la 3,5 luni. Imunitatea completa se va instala la 21 de zile dupa efectuarea ultimului vaccin, data la care animalul va avea voie sa iasa afara sau sa ia contact cu alte animale. Vaccinurile se efectueaza din 2 in 2 saptamani si sunt din ce in ce mai puternice, pentru a creste treptat capacitatea de imunizare. In perioada de vaccinare este bine ca animalul sa fie supravegheat, ferit de curent, sa aibe o alimentatie corecta si sa nu contacteze diverse boli (bacterioze, micoze, parazitoze). Daca apar boli in timpul schemei de vaccinare, se opreste planul si se efectueaza tratamentul in consecinta.
Schema de vaccinare incepe la varsta de 5 saptamani si se efectueaza de 3 ori in timpul schemei de vaccinare, apoi de 4 ori pe an.
Deparazitarea externa se poate efectua preventiv sau curativ, conform recomandarilor medicului.
Microciparea, eliberarea carnetului si inregistrarea se efectueaza conform legislatiei in vigoare, pana la varsta de 3 luni, fiind obligatorie in Romania numai pentru caini, iar in caz de transport in strainatate, pentru caini, pisici, dihori, iepuri.

Editor : Dr Cristian Badineci


Pentru programari si informatii ne puteti contacta la: 0744212634 / 0721547703, sau prin e-mail la vete_pet@yahoo.com.

- vezi toate articole veterinare -
video youtube ce este bine de facut dupa ce ati achizitionat un animal de companie | articole cabinet veterinar

Pentru programari si consultatii ne puteti contacta telefonic la 0744 212 634 / 0721 547 703 / 021. 627 42 06; sau prin e-mail: vete_pet@yahoo.com OFERTA!