Telefon Programari si Consultatii

0744 212 634 /

0721 547 703 /

021 627 15 56

Bld. Chisinau, nr. 24, bl. M14, scara B, ap. 47, parter, Sector 2, Bucuresti

e-mail: office @ vetepet.ro

www.vetepet.ro

Program:

L - V: 10 - 20

S: 10 - 12

D: Inchis

CE TREBUIE SA STII INAINTE DE OPERATIE | ARTICOLE CABINET VETERINAR

Inainte de orice anestezie si interventie chirugicala, pacientul trebuie evaluat pentru a stabili protocolul anestezic si chirugical adecvat.
In cadrul consultatiei generale se efectueaza:
Verificare stare generala, indicele corporal, greutatea, temperatura, consult cardiac, aspectul mucoaselor, pielii, parului, prezenta sau absenta parazitilor, prezenta secretiilor sau excretiilor patogene, antecedente medicale, interventii chirurgicale anterioare, anamneza.

Pentru diminuarea riscurilor intraoperatorii recomandam urmatoarele examene de laborator:
- hemoleucograma si examen biochimic sangvin (glicemie, proteine totale, uree, creatinina, ALT, AST, timp de coagulare)
- in functie de examenul clinic si de anamneza se mai pot realiza la recomandarea medicului investigatii suplimentare precum: parametri biochimici sange, ecografie, ekg, ecografie cardiaca, radiografie, RMN, etc.
Daca investigatiile au fost efectuate si pacientul poate suporta interventia chirurgicala se programeaza operatia propriuzisa. In cadrul cabinetului VETE PET LAND operatiile se efectueaza dimineata incepand cu ora 9, conform programarii.

ETAPELE INTERVENTIEI CHIRURGICALE:

Pacientul se pregateste acasa prin repaus alimentar 12 h, repaus hidric 6 h pentru evitarea vomei si pentru instalarea corecta a anesteziei. De asemenea se recomanda o plimbare inainte pentru eliminarea completa a dejectiilor din abdomen. Recomandam inainte de inceperea procedurilor completarea formularului de internare si consimtamantul proprietarului pentru operatie.
Anestezia se efectueaza in 2 etape (tranchilizare si anestezie generala propriuzisa) In vederea stabilirii dozelor anestezicului se va cantari animalul. Instalarea starii de neuroleptanalgezie se produce in 5-30 minute, timp in care pacientul ramane alaturi de proprietar pentru a se simti in siguranta in timpul adormirii. O data cu instalarea completa a anesteziei generale proprietarul poate merge acasa, revenind dupa terminarea operatiei si a postoperatorului din ziua respectiva, pentru a lua pacientul.
Timpul mediu de efectuare al unei operatii este de 1-4 ore. Acesta include toaletarea si pregatirea campului operator prin tundere, radere, contentie, dezinfectare, conectare aparate, operatia propriuzisa. Intraoperator monitorizam pacientul in timpul anesteziei. Operatiile sunt efectuate de un medic si un asistent, in cazurile complexe pot efectua operatia 2 medici si 2 asistenti. In majoritatea cazurilor (cu exceptia celor in care nu se recomanda) efectuam suturi la piele dermodermice cu fir resorbabil pentru ca durata de vindecare a plagii sa fie minima si cicatricea diminuata, pentru imposibilitatea ca animalul sa desfaca sutura prin lins si scarpinat, si pentru a nu fi nevoie de revenire pentru scoaterea firelor.
Post operator, pacientului i se administreaza perfuzie cu rehidratare, electroliti, vitamine, antibiotic si analgezic, terapie cu oxigen, terapie prin incalzire, in functie de caz. Trezirea din anestezie se efectueaza asistat pentru a evita aparitia unor reactii adverse sau alte incidente. Se recomanda revenirea la un control si tratament postoperator conform sfaturilor medicului.
Materialele folosite in cadrul interventiei chirurgicale sunt materiale de cea mai buna calitate, cumparate de la distribuiori autorizati.
Editor: Dr. Cristian BadineciPentru alte recomandari si programari, va rugam sa ne contactati la tel. 0721547703, sau pe e-mail la
adresa vete_pet@yahoo.com

- vezi toate articole veterinare -

Pentru programari si consultatii ne puteti contacta telefonic la 0744 212 634 / 0721 547 703 / 021. 627 42 06; sau prin e-mail: vete_pet@yahoo.com OFERTA!