Telefon Programari si Consultatii

0744 212 634 /

0721 547 703 /

021 627 15 56

Bld. Chisinau, nr. 24, bl. M14, scara B, ap. 47, parter, Sector 2, Bucuresti

e-mail: office @ vetepet.ro

www.vetepet.ro

Program:

L - V: 10 - 20

S: 10 - 12

D: Inchis

RECOMANDARI MEDICALE LA CAINII SENIORI CU VARSTA PESTE 10 ANI | ARTICOLE CABINET VETERINAR

La implinirea varstei de 10 ani a animalelor de companie recomandam viszita la medical veterinar pentru un consult general. In cadrul consultatiei generale se efectueaza:
1. Verificare stare generala, indicele corporal, greutatea, temperatura, aspectul mucoaselor, pielii, parului, prezenta sau absenta parazitilor, prezenta secretiilor sau excretiilor patogene, anamneza.
2. Diagnostic de suspiciune
3. Recomandare investigatii suplimentare (analize sange, ecografie, radiografie, etc)
4. Recomandari de detoxifiere, regenerare, alimentatie si igiena

Examenul biochimic geriatric de sange ne ofera informatii despre functionalitatea organelor principale din corp (ficat, rinichi, pancreas), despre gradul de intoxicare cu metaboliti. Astfel putem depista existenta unor boli cronice de organ in faza incipienta care inca nu se exprima clinic. Acestea pot fi ascunse si pot evolua lent pana in situatia in care tratamentul va fi foarte greu sau de nerealizat. De aceea cunoasterea exacta a statusului organelor vitale este binevenita in situatia in care putem preveni si corecta din timp o afectiune, putem creste calitatea si durata vietii. Costurile preventiei sunt mai mici decat costurile si chinul unui tratament intensiv in cazul unei boli mai grave.
Hemoleucograma ne ofera informatii despre calitatea sangelui, existent anumitor afectiuni ale sangelui, splinei, sistemului imunitar, prezenta infectiilor, intoxicatiilor.
Ecografia este necesara pentru vizualizarea structurii macroscopice a organelor interne. In acest fel se pot depista afectiuni ale rinichilor, ficatului, depuneri, calculi, corpi straini, tumori, etc.
Analiza urinei ne ofera informatii despre calitatea urinei, functia rinichiului, existenta toxinelor, depuneri de nisip, prezenta bacteriilor in vezica, paraziti.
In urma tuturor analizelor se stabileste diagnosticul de certitudine si se efectueaza un plan scris al pasilor de preventie sau tratament.

Recomandam monitorizarea anuala a animalelor senior (peste 10 an), cu un test geriatric de sange o data pe an, incepand cu varsta de 10 ani si pana la capat.
Recoltarea probelor de sange pentru biochimic si hemoleucograma se va efectua cu
programare, dimineata, cu repaus alimentar 12 ore. Rezultatele si recomandarile sunt gata in 24h.
Recoltarea urinei se efectueaza de catre propietar prin umperea unui pahar de unica folosinta sau a unui ”polonic” cu o cantitate mica de urina. Din aceasta se vor aduce intr-o seringa de unica folosinta 2ml pentru pisica sau 5 ml pentru caine. Pentru validitatea acestei analize, este usor ca urina sa fie adusa proaspata, sau tinuta la frigider maxim 6 h. Rezultatele sunt gata in 24h.
Daca in urma consultatiei se suspicioneaza o afectiune, se va recomanda tratarea
Acesteia.
Prin efectuarea acestei monitorizari se poate preveni o boala cronica sau se poate depista o boala deja instalata in faza incipienta, reusind astfel sa tratam animalul mult inainte ca aceasta sa se agraveze. Astfel, se prelungeste durata vietii si calitatea acesteia.

Editor: Dr Cristian Badineci

- vezi toate articole veterinare -

Pentru programari si consultatii ne puteti contacta telefonic la 0744 212 634 / 0721 547 703 / 021. 627 42 06; sau prin e-mail: vete_pet@yahoo.com OFERTA!