Telefon Programari si Consultatii

0744 212 634 /

0721 547 703 /

021 627 15 56

Bld. Chisinau, nr. 24, bl. M14, scara B, ap. 47, parter, Sector 2, Bucuresti

e-mail: office @ vetepet.ro

www.vetepet.ro

Program:

L - V: 10 - 20

S: 10 - 12

D: Inchis

MICROCIPARI

Ce este microciparea ?
Microciparea este un procedeu permanent si neinvaziv de implantare subcutanata a unui microcip, in regiunea dorsala interscapulara a animalului dumneavoastra de companie.
Microciparea reprezinta una dintre conditiile obligatorii pentru a putea calatori in strainatate cu animalul dumneavoastra (este necesara si eliberarea unui pasaport international), dar este utila si in cazul in care animalul de companie se pierde.

Implantarea
Este un procedeu similar cu injectia obisnuita.
Se utilizeaza o seringa speciala de unica folosinta si un ac subtire si steril.
Aceasta operatiune nu este dureroasa, nu provoaca hemoragii si nu necesita anestezie.

Microcipul
Microcipul este un dispozitiv de dimensiunea unui bob de orez, nu este toxic si nu afecteaza sanatatea animalului.
Acesta contine un cod unic ce va fi stocat intr-o baza de date, impreuna cu datele de contact ale stapanului.
Dispozitivul detine un sistem antimigrare, astfel el ramane implantat in acealsi loc toata viata. Nu necesita baterii, bazandu-se pe unde de joasa frecventa, detectate de un scanner compatibil.

Avantajele microciparii
metoda simpla, nedureroasa pentru animal;
identificarea sigura a patrupedului pe durata intregii vieti;
posibilitatea returnarii animalului pierdut catre stapan;
descurajarea furtului, abandonului, comertului ilegal;
un control mai sigur al bolilor (rabie, boli parazitare etc)
Necesita baterii, bazandu-se pe unde de joasa frecventa, detectate de un scanner compatibil.

Ca proprietar de caine ai 3 obligatii majore:
1. sa prezinti cainele la medicul veterinar pentru microcipare (microciparea cainilor este obligatorie in Romania incepand cu data de 15 martie 2014)
2. sa prezinti cainele la medicul veterinar pentru efectuarea vaccinarii antirabice si a deparazitarilor periodice (vaccinarea contra rabiei a cainilor si pisicilor in varsta de peste 3 luni este obligatorie in Romania si trebuie efectuata anual);
3. sa prezinti cainele la medicul veterinar pentru sterilizare pana cel tarziu la data de 1 ianuarie 2015 (Este obligatorie sterilizarea cainilor cu sau fara stapan apartinand rasei comune, metisii acestora, exceptie facand exemplarele cu regim special prevazute in normele metodologice de aplicare a Legii nr. 258/2013).

Trebuie sa stii!
Cainii neidentificati si neinregistrati aflati in spatiile publice sunt considerati caini fara stapan si sunt tratati conform prevederilor legislatiei specifice in vigoare.
Ca detinator de caine esti obligat ca la iesirea cu acesta in spatiile publice, sa ai asupra ta carnetul de sanatate al cainelui.
Inregistrarea in RECS (Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan) este facuta exclusiv de medicul veterinar si ai obligatia de a-l notifica pe acesta, in termen de 7 zile, asupra evenimentelor referitoare la animal: vanzare, cumparare, pierdere, disparitie, furt, donatie, moarte.
La gasirea unui caine pierdut, persoanele care l-au gasit au obligatia de a anunta, dupa caz si/sau proximitate, cea mai apropiata sectie de politie sau serviciul specializat pentru gestionarea cainilor fara stapan infiintat la nivelul unitatii administrativ-teritoriale pe a carei raza a fost gasit cainele, in vederea depistarii si anuntarii proprietarului.

Pentru legislatia completa si alte informatii puteti accesa site-ul www.ROMPETID.ro.

Pentru programari microcipari sau alte informatii la cabinetul VETE PET LAND ne puteti contacta la numerele de telefon 0721547703 sau 0216271556. Daca animalul nu este microcipat, pretul unei microcipari (carnet si inregistrare incluse) este 150 lei. Daca animalul este microcipat corespunzator legislatiei in vigoare, pretul carnetului este 20 lei, iar pretul inregistrarii in RECS este 30 lei. Pretul eliberarii unui pasaport european pentru deplasari internationale este de 100 lei.

- vezi toate serviciile -

Pentru programari si consultatii ne puteti contacta telefonic la 0744 212 634 / 0721 547 703 / 021. 627 42 06; sau prin e-mail: vete_pet@yahoo.com OFERTA!