Telefon Programari si Consultatii

0744 212 634 /

0721 547 703 /

021 627 15 56

Bld. Chisinau, nr. 24, bl. M14, scara B, ap. 47, parter, Sector 2, Bucuresti

e-mail: office @ vetepet.ro

www.vetepet.ro

Program:

L - V: 10 - 20

S: 10 - 12

D: Inchis

DIROFILARIOZA | VINDECAT IN CABINETUL VETERINAR

Dirofilarioza – Dirofilaria immitis, parazit al sangelui transmis prin intepatura de tantar. Dirofilarioza este o boala infectioasa exotica adusa in Romania in ultimii 10 ani. Cazurile de Dirofilaria sunt tot mai dese in cabinetul nostru. Perioada de aparitie a acestei boli este in sezonul cald, din mai pana in octombrie. Sunt predispuse animalele care locuiesc in jurul lacurilor unde nu se efectueaza dezinsectie. Focarele de dirofilarii sunt cainii maidanezi sau domestici infestati. Simptomatologia clinica este silentioasa, un caine poate avea dirofilarioza si poate prezenta o usoara tuse sau incarcare pulmonara, usoara apatie, disconfort, oboseala la efort, febra pasagera. Aceste semne nu sunt obligatorii. Larvele de parazit sunt inoculate in sange prin intepatura de tantar, apoi trec in plaman, apoi in atriul drept al inimii unde se dezvolta in adulti. De acolo adultii produc larve care infesteaza intreg organismul pe calea sangelui, afectand toate tesuturile. Larvele se pot observa la nivelul pielii si al mucoaselor la anumiti indivizi. Diagnosticul se poate pune la cabinetul veterinar prin teste speciale.

Pacienta, metisa in varsta de aproximativ 1 an a fost adoptata de pe strada cu 2 saptamani in urma. In cadrul consultatiei s-a luat anamneza. Cateaua este usor apatica, nu mananca, are scaun diareic si vomita. Se trece la tramanetul simptomatic pentru gastroenterita. Dupa 48 ore acesta imbunatateste partial starea generala, dar nu se observa rezlultate certe. Se recolteaza sange pentru analize. La examenul biochimic si hemoleucograma, functiile organelor interne sunt bune, sangele functioneaza in parametri normali. Cateaua are pusee de febra. Este nevaccinata si suspicionam boli infectioase virale. Se efectueaza test Maladia Caree, rezultat negativ. Se efectueaza tratament intensiv cu perfuzie 48 ore. Apar semne respiratorii. Simptomele nu cedeaza desi analizele sunt bune. Se efectueaza test knot pentru depistarea parazitilor in sange. Rezultatul este pozitiv, se observa microfilarii vii. Se pne diagnosticul de certitudine de Dirofilaria immitis. Se efectueaza tratamentul corespunzator. La 7 zile dupa tratament, cateaua isi revine complet. Este microcipata, vaccinata si adoptata.

- vezi toate cazuri veterinare -
video youtube dirofilarioza | vindecat in cabinetul veterinar

Pentru programari si consultatii ne puteti contacta telefonic la 0744 212 634 / 0721 547 703 / 021. 627 42 06; sau prin e-mail: vete_pet@yahoo.com OFERTA!