Articole

Schema de vaccinare pui de pisica

Schema de vaccinare pui de pisica

Schema de vaccinare la puii de pisica se efectueaza incepand cu varsta de 8 saptamani, la intarcare. Bolile pentru care se vaccineaza pisicile sunt: Rinotraheita, Caliciviroza, Panleukopenia, Leucemia felina, Clamidia si Turbarea.  Puii de pisica trebuie sa fie clinic sanatosi.  Recomandam efectuarea consultatiei de catre medicul veterinar bun in cadrul careia se va stabili schema de vaccinare si schema de deparazitare individualizata pentru fiecare pacient in functie de varsta acestuia.

Primul vaccin se efectueaza la varsta de 8 saptamani si contine 3 valente, pentru Rinotraheita, Caliciviroza si Panleucopenie.

Al doilea vaccin se  efectueaza la varsta de 12 saptamani si contine Rapel la Rinotraheita, Caliciviroza si Panleukopenie cat si Vaccinul antirabic.

La 21 de zile dupa ultimul vaccin se produce imunizarea completa. In afara de cele 2 vaccinuri se pot efectua si vaccinuri optionale precum Vaccin pentru Leucemie felina si Clamydia, Vaccin pentru Microsporie

Cum iti dai seama daca puiul de pisica are o boala virala?

– Puiul de pisica vomita sau are diaree

– Puiul de pisica slabeste in loc sa ia in greutate

– Puiul de pisica nu mananca si nu bea apa

– Puiul de pisica nu a fost vaccinat

Ce fac daca pisica are o boala virala?

– ne poti contacta la telefon 0721547703 sau pe email la office@vetepet.ro pentru o programare pentru consultatia veterinara sau pentru un sfat de la medicul veterinar

-In cabinetul veterinar Vete Pet Land putem testa, diagnosica si trata bolile infectioase la caine si pisica.