Telefon Programari si Consultatii

0744 212 634 /

0721 547 703 /

021 627 15 56

Bld. Chisinau, nr. 24, bl. M14, scara B, ap. 47, parter, Sector 2, Bucuresti

e-mail: office @ vetepet.ro

www.vetepet.ro

Program:

L - V: 10 - 20

S: 10 - 12

D: Inchis

DIROFILARIA IMMITIS FROTIU DIN SANGE PROASPAT CAINE INFECTAT

In Romania in ultimii 10 ani au luat amploare diferite boli infectioase grave cu transmisibilitate prin vectori insecte hematofage. Insectele hematofage sunt capusele, puricii si tantarii. Tara noastra este la intalnirea tuturor drumurilor si punctelor cardinale, punct de lagatura intre Europa de Nord si Europa de Sud, intre Europa de vest si Orient. Astfel la noi se pot intalni o mare varietate din speciile de insecte hematofage. Factorii care favorizeaza inmultirea acestor insecte sunt caldura si umiditatea, astfel, Bucurestiul fiind un oras inconjurat de lacuri ofera microclimatul perfect pe sezonul cald (martie-octombrie) pentru aparitia insectelor.
Bolile infectioase transmisibile prin aceste insecte, periculoase pentru caini sunt:
- Babesia
- Haemobartonella
- Erlichia
- Dirofilaria
- Anaplasma

Dirofilaria immitis, parazit al sangelui transmis prin intepatura de tantar. Dirofilarioza este o boala infectioasa exotica adusa in Romania in ultimii 10 ani. Cazurile de Dirofilaria sunt tot mai dese in cabinetul nostru. Perioada de aparitie a acestei boli este in sezonul cald, din mai pana in octombrie. Sunt predispuse animalele care locuiesc in jurul lacurilor unde nu se efectueaza dezinsectie. Focarele de dirofilarii sunt cainii maidanezi sau domestici infestati. Simptomatologia clinica este silentioasa, un caine poate avea dirofilarioza si poate prezenta o usoara tuse sau incarcare pulmonara, usoara apatie, disconfort, oboseala la efort, febra pasagera. Aceste semne nu sunt obligatorii. Larvele de parazit sunt inoculate in sange prin intepatura de tantar, apoi trec in plaman, apoi in atriul drept al inimii unde se dezvolta in adulti. De acolo adultii produc larve care infesteaza intreg organismul pe calea sangelui, afectand toate tesuturile. Larvele se pot observa la nivelul pielii si al mucoaselor la anumiti indivizi. Diagnosticul se poate pune la cabinetul veterinar prin teste speciale.

- vezi toate videoclipurile -
video youtube dirofilaria immitis frotiu din sange proaspat caine infectat

Pentru programari si consultatii ne puteti contacta telefonic la 0744 212 634 / 0721 547 703 / 021. 627 42 06; sau prin e-mail: vete_pet@yahoo.com OFERTA!