Articole

Chirurgie tumora caine si pisica

Tumorile la caine si pisica se intalnesc de obicei la pacientii cu varsta peste 7 ani. De obicei stapanul observa o umflatura in diferite zone al corpului, pe cap, pe picior, umflatura pe coada, umflatura pe ureche, sau pe corp. Daca tumorile sunt in interior ele pot determina distensia abdomenului, sau simtirea la palpare a unei formatiuni dure in stanga sau in dreapta abdomenului.

In cadrul cabinetului veterinar Vete Pet Land efectuam excizia chirurgicala a tumorilor animalelor de companie, cu un consult in prealabil in cadrul caruia se vor recolta probe pentru analize de sange, examen citologic al aspiratului din formatiune, se stabileste protocolul de rezectie a formatiunii cat si tratamentul pregatitor interventiei chirurgicale si tratamentul postoperator. Cele mai des intalnite cazuri sunt tumorile mamare, in care se recomanda excizia lantului mamar si castrarea cat si tumorile de piele de diferite localizari, forme si dimensiuni. Mai intalnim tumori ale ficatului, plamanilor, tumori splenice, tumori de prostata sau ovare, tumori venerice ale aparatului genital la catea, tumori ale cavitatii bucale, tumori osoase, tumori ale glandelor endocrine la caine si pisica, vizibile ecografic. Tumorile la caine si pisica pot fi maligne sau benigne. In cazul tumorilor maligne prognosticul este rezervat sau grav in stadii avansate ale bolii.

Nu toate tumorile se pot exciza chirurgical complet. Tumorile osoase, tumorile glandelor, ale vezicii urinare, tumorile metastaze ganglionare, pot recidiva sau extinde rapid.

Chirurgia tumorilor la caine si pisica ramane tratamentul de baza in incercarea vindecarii in lupta cu cancerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *